NL EN
Uw woning tijdelijk verhuren via Leegstandswet in Apeldoorn

 

Uw woning tijdelijk verhuren via Leegstandswet in Apeldoorn
In Nederland is de bescherming van de huurder goed geregeld. Een huurder kan niet zo maar op straat gezet worden. De wettelijke huurbescherming vervalt echter wanneer de Leegstandwet van toepassing is.

Op basis van deze wet kan de gemeente Apeldoorn een vergunning verlenen voor het tijdelijk verhuren van woonruimte die leegstaat. De wet biedt dus ook huiseigenaren mogelijkheden om hun te koopstaande woning tijdelijk te verhuren. Zo bouwt u de zekerheid in dat uw huis na afloop van de overeengekomen termijn weer vrijkomt. Met een tijdelijke verhuurvergunning kunt u de betreffende woonruimte tot maximaal vijf jaar verhuren, tegen een redelijke vergoeding.

Tijdelijke verhuur kan soms een manier zijn om snel(ler) aan een woning te komen. Maar let goed op, er is een verschil tussen officiële legale tijdelijke verhuur en allerlei vormen van illegale of ongeldige tijdelijke verhuur. Ook bij tijdelijke contracten kan de huurcommissie worden gevraagd om de huurprijs te laten controleren.
Als u zelf uw woning tijdelijk wilt verhuren dan is het belangrijk om dit goed te regelen. Doe dit nooit zonder juridisch advies en toestemming van uw hypotheekbank.

Indien u meer vragen heeft kunt u altijd contact opnemen met ons kantoor van 24 Living in Apeldoorn.